Η Συγκίνηση στο Θέατρο με την Σίσσυ Δουτσίου

Πρώτο Εργαστήριο στην Τέχνη της Υποκριτικής | Μaster Class. Σίσσυ Δουτσίου: Η Συγκίνηση στο Θέατρο 

3-4 Ιουνίου / 10-11 ιουνίου / 17-18 ιουνίου
Ανοιχτή πρόσκληση από τo Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών
Πρώτο Εργαστήριο στην Τέχνη της Υποκριτικής | Μaster Class
Σίσσυ Δουτσίου: Η Συγκίνηση στο Θέατρο

Τι είναι η ενσάρκωση του ρόλου;
Η Σίσσυ Δουτσίου και το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών σε συνεργασία με το Δέντρο Gallery και το Λουκούμι Lab απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να εξασκήσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την λειτουργία του ηθοποιού, σε απόφοιτους δραματικών σχολών και σε νέους καλλιτέχνες, χορευτές, μουσικούς, ηθοποιούς.

Η Συγκίνηση στο Θέατρο είναι μια συνάντηση για να εξερευνηθεί η ικανότητα του ηθοποιού, του ατόμου που υποδύεται κάποιο ρόλο να έρχεται σε επαφή με την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα και να συγκινείται μέσα του με σκοπό να μεταφέρει την ιδέα του έργου, το κείμενο στο κοινό. Η συγκίνηση δεν είναι δράμα ή μελόδραμα είναι ακριβώς εκείνο το σημείο συνάντησης του ηθοποιού με τον ρόλο σε οποιοδήποτε είδος θεάτρου (τραγωδία, κωμωδία, δράμα, χοροθέατρο).

Πώς λειτουργεί η οδηγία ενός σκηνοθέτη που έχει να κάνει με τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο ηθοποιός; Πως μπορεί να μας αγκίξει μια συνθήκη βαθιά μέσα μας; Πώς επιτρέπουμε στη ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα να μας καταλήψει κατά τη διάρκεια πρόβας και παράστασης; Πώς είναι αυτή η στιγμή που καταλαβαίνεις πλήρως αληθινά τον ρόλο σου;

Yπάρχει μια συγκίνηση που καταβάλλει τους ηθοποιούς και γενικότερα τους performers που εκεί βρίσκεται η ιστορία του ρόλου, της κατάστασης. Κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του μια βαθιά θλίψη, μια συγκίνηση, την προσωπική του τραγωδία, τη δική του χαρμολύπη, τη δική του ευτυχία, το δικό του γέλιο. Σε αυτό το εργαστήριο υποκριτικής οι συμμετέχοντες θα βρούνε τι είναι αυτό που τους συγκινεί με τη ζωή, τις σχέσεις του κάθε χαρακτήρα που ενσαρκώνουν.

Μετά το τέλος του Εργαστηρίου θα ολοκληρωθεί μια παράσταση που θα ανέβει μόνο για μια φορά.
Το Εργαστήριο οργανώνεται σε τρία μέρη και περιλαμβάνει:
1) Σωματικές και φωνητικές ασκήσεις
2) Έρευνα δράσεων εντός και εκτός της αίθουσας του Εργαστηρίου
3) Διάβασμα κειμένων, κριτική και δράσεις με σκοπό να καλλιεργηθεί η περιέργεια, η φαντασία και η συλλογική ανταπόκριση των συμμετεχόντων.
Το Εργαστήριο πραγματοποιείται τον Ioύνιο 2017
3 Σαββατοκύριακα
3-4 Ιουνίου / 10-11 ιουνίου / 17-18 ιουνίου
Ώρες 17:00 – 22:00
Χώρος: Δέντρο Gallery (1ος όροφος, πλ. Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι)
Kόστος 80 euro (και τα 3ΣΚ)
Η διάρκεια του Εργαστηρίου είναι πέντε ώρες κάθε μέρα (συμπεριλαμβάνονται 30΄διάλειμμα)
Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να στείλετε το όνομά σας και στοιχεία επικοινωνίας μέσω e-mail στο theinstitutecontact@gmail.com έως τις 30 Μαΐου.Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία και διευκρίνινση στα τηλέφωνα: 2106465693 / 6951407792

H Σίσσυ Δουτσίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αστροφυσική στο University of Sussex και Θέατρο στη δραματική σχόλη Δήλος. Είναι ηθοποιός και ποιήτρια. Iδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Πειραματικών Τεχνών. Συμμετέχει στη συλλογικότητα Κενό Δίκτυο. Παραστάσεις: Η Νύχτα,Ψύχωση, Πεθαίνω Σαν Χώρα, Οι Δούλες. Performance: Αντοχή, Αnatoli (Καλκούτα – Ινδία). Συμμετείχε σε εκθέσεις και ποιητικές αναγνώσεις όπως επίσης και στην 1η Μπιενάλε της Αθήνας «Destroy Athens». Έχει περιοδεύσει για ομιλίες, ποιητικές αναγνώσεις, performance, video art εκθέσεις στις Η.Π.Α., το Μεξικό, την Ινδία και το Νεπάλ. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών επιμελήθηκε και δίδαξε σε θεατρικά σεμινάρια. Βιβλία: ποιητικές συλλογές «Προσβολή Δημοσίας Αιδούς», «Ω! Απόκρυφον» (εκδ.Kενότητα), συμμετοχή με δοκίμιο στο «We are an Image from the Future (The Greek Revolt of December 2008) εκδ. AK Press U.S.A.
Το Πρώτο Εργαστήριο στην Τέχνη της Υποκριτικής | Η Συγκίνηση στο Θέατρο θα πραγματωθεί στο Δέντρο Gallery (1ος όροφος, Loukoumi #10, Πλ. Αβησσυνίας, Μοναστηράκι)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Monday’s Afternoon Parties

Helen # Ελένη

Ζήσε μοναδικά - Ιστορία 6η