Ομαδική Έκθεση ''Δίπτυχες Αναζητήσεις''


Όπως ο κάθε ερευνητής με όποιο θέμα κι αν καταπιαστεί παντού και πάντοτε θα αναζητεί να το προσεγγίσει από όσον το δυνατόν περισσότερες πλευρές, έτσι κι ο φωτογράφος, με το εργαλείο αποτύπωσης ανά χείρας ψάχνει διαρκώς να αναδείξει όσο πιο πολλές πτυχές γίνεται από το θέμα που τον απασχόλησε.

Όμως, οι σπουδαστές της Ελεύθερης  Σπουδής  Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου φέτος μέσα από τις εργασίες, αλλά και τις φωτοεξορμήσεις τους επέλεξαν να μειώσουν τα «οπτικά τους επιχειρήματα» σε..." δύο ", έτσι ώστε να αφήσουν τον θεατή να αποκωδικοποιήσει την εικονοποιημένη τους άποψη.

Κάπως έτσι γεννήθηκαν οι  Δίπτυχες Αναζητήσεις που θα είναι αναρτημένες στο Λουκούμι (Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι), από την Παρασκευή 14 Ιουνίου, μέχρι και την Παρασκευή 05 Ιουλίου.
 
Λίγα λόγια για το «Φωτογραφικό Εργαστήρι»
Η Ελεύθερη  Σπουδή  Φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου κλείνει φέτος 24 χρόνια δημιουργικής λειτουργίας.
Πρόκειται για ένα Φωτογραφικό Εργαστήρι όξυνσης της οπτικής αντίληψης και εφαρμογής πολλαπλών φωτογραφικών τεχνικών και με αδιάκοπη παρουσία στα γενικότερα εικαστικά δρώμενα, διοργανώνοντας εκθέσεις Φωτογραφίας, φωτοεξορμήσεις κ.α.
H εκπαίδευση, προσανατολισμένη στην επαγγελματική προσαρμοστικότητα, γίνεται σε τρίμηνα σεμινάρια τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενων γνώσεων πάνω στη φωτογραφία.
Tη μύηση στο μαγικό κόσμο της εικόνας έχει αναλάβει ο φωτογράφος και δάσκαλος της φωτογραφικής τέχνης κ. Kίμων Aξαόπουλος. Είναι ο άνθρωπος που έστησε το εργαστήρι το 1989 και έχει την ευθύνη για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Πιστεύει ακράδαντα ότι η φωτογραφική τέχνη είναι μια προσιτή και άκρως δημιουργική τέχνη που με κατάλληλες οπτικοκινητικές δεξιότητες γίνεται εύκολα κτήμα του εκάστοτε θιασώτη της.
Oι απόφοιτοι της σχολής έχουν ήδη σταδιοδρομήσει τόσο επαγγελματικά όσο και καλλιτεχνικά με αξιόλογο εικαστικό έργο. Tο όλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από μαζικές εξορμήσεις σε μέρη φωτογραφικού ενδιαφέροντος ενώ πολύ συχνές είναι και οι επισκέψεις σε εκθέσεις φωτογραφίας με κριτικές συζητήσεις παρουσία του δημιουργού.
 
Λουκούμι Vintage Bar: Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι [Χάρτης Περιοχής]
Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή, 14 Ιουνίου - Ώρα: 21.00
Διάρκεια Έκθεσης:  14.05.13 έως 05.07.13
Είσοδος Ελεύθερη
* Επικοινωνία : Kίμων Aξαόπουλος |τηλ. 6932305880 | e-mail : kimon@otenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Monday’s Afternoon Parties

Helen # Ελένη

Ζήσε μοναδικά - Ιστορία 6η